Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Δεν έγινε ποτέ πεταλούδα!

Κάποια μέρα ένας άνθρωπος είδε το κουκούλι μια κάμπιας , στο οποίο υπήρχε μια χαραμάδα απο την οποία πρασπαθούσε να βγεί μια μικρή πεταλούδα . Περνούσε όμως ο καιρός & η πεταλούδα αδυνατούσε να ανοίξει τη χαραμάδα για να βγεί .

Έτσι ο άνθρωπος αποφάσισε να την βοηθήσει . Με το σουγιά του άνοιξε την χαραμάδα & η πεταλούδα ελευθερώθηκε .Αλλά το κορμάκι της ήταν αδύνατο , τα φτερά της βαριά & η πεταλούδα μπορούσε να κινηθεί με μεγάλη δυσκολία . Ο άνθρωπος την παρακολουθούσε πιστεύοντας πως σε λίγο θ' άνοιγε τα φτερά της για να πετάξει ,όμως τίποτα δεν έγινε .... Η πεταλούδα συνέχισε να σέρνει το κορμί της & να κουβαλάει τα φτερά της . Και όλα αυτά έγιναν γιατί ο άνθρωπος θέλοντας να την βοηθήσει , δεν κατάλαβε ότι η πεταλούδα έπρεπε να δυσκολευτεί γιατί μόνο τότε η δύναμη θα απλωνόταν σε όλο το κορμί της στα φτερά της .
Η ίδια η ζωή ανάγκαζε την πεταλούδα να προσπαθεί & να αποκτήσει δυνάμεις που θα της επέπρεπαν να σπάσει το κουκούλι & να βγεί να πετάξει . Για την κάμπια που παγιδεύεται στο κουκούλι , η προσπάθεια να βγεί προς τα έξω είναι σίγουρα επίπονη.
Αν μπορούσε να μιλήσει , θα σας εξηγούσε πόσο άθλια & οδυνηρη είναι η διαδικασία της απελευθέρωσης απο το κουκούλι . Αλλά αυτός είναι ο προορισμός της . Η ελευθεριά & η ομορφιά ! Μόλις διαπετέυσει απο τον περιορισμό της ατομικής φυλακής της και μετασχηματιστεί σε μια όμορφη πεταλούδα , ξεχνά γρηγορα τον πόνο και την προσπάθεια .Αντίμετώπιζει μια νέα ζωή & απλώνει τα φτερά της στο δρόμο προς την ελευθερία , σε ένα φωτεινό νέο κόσμο...!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Templates | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Comparisons