Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Το μυστικό ενός καλύτερου κόσμου...

Κάθε χρόνο οι ευχές πάνε και έρχονται ...και τί ; Ποιο το νόημα να ευχόμαστε ...χωρίς να πράττουμε ! Τα λόγια καποιες φορες είναι βαριά και δεν τα κρατά ο αέρας που αναπνέουμε ! Πέφτουν στη γή και τα πατάμε .
Χαμογελάμε όταν βλέπουμε κάποιον και του ευχόμαστε ότι ευχή υπάρχει να πέσει πάνω του ...Μα πραγματικά τι κάνουμε εμείς γι αυτό ; Βοηθάμε στο να πάνε όλες αυτές οι εύχες πάνω του; ...στο να υπάρξουν οι εύχες και να πετούν στο αέρα που αναπνεουμε και να διαλέγουμε  οποια θέλουμε πάνω μας ...; Όμορφο και μαγικό θα ήταν ...να πετούν και να απλόνουμε το χέρι μας να αρπάζουμε μια και να την κρύβουμε βαθιά μέσα μας ...δική μας ... αληθινή μια ευχή αληθινη !
Μα πρέπει να κάνουμε κάτι γι αυτό ! Όμορφο να λές ευχές και να κάνεις πόλεμο μετά ! Να μίλας για αγάπη και εσύ να δίνεις μίσος ... να μιλάς για φτώχεια και να είσαι πλούσιος ... να μιλάς για παιδιά που δεν έχουν να φάνε και εσύ να πέτας φαγητά απο το πλούσιο τραπέζι σου ...να μιλάς για κρύο και έξω απο την πόρτα σου  να πεθαίνουν απο το κρύο άνθρωποι ...ναι άνθρωποι σαν και εσένα και εμένα ....να κάνεις ακόμα και το σταυρό σου μέσα και έξω απο την εκκλησία και ακόμα και αυτο να μην είναι αληθινό .. να το κάνεις απλά για να το κάνεις .... να μην αγγίζει ούτε και αυτό την καρδιά σου ...
Δώστε πραγματικά μέσα απο την καρδιά σας όμορφα πράγματα  στους γύρω σας . 
Δείξτε τους ποσο πολύτιμοι είναι όλοι ...αγαπάτε αλλήλους είπε ο Χριστός  κάποτε ... αν ακολουθούσαμε αυτό στη ζωή μας σήμερα αυτός ο κόσμος θα ήταν ένας παράδεισος που εμείς απλα  θα απολαμβάναμε . Τότε οι εύχες θα ήταν αληθινές ,τότε οι εύχες θα ήταν πραγματικές .... θα μπορούσαμε να ευχηθούμε όλα τα καλά του κόσμου να πέφτουν πάνω μας ...τότε οι ευχές θα ήταν απο καρδιάς και δεν θα ήταν βαριές να πέφτουν στη γή ...θα πετούσαν και θα άρπαζε ο καθένας μια και θα την κρατούσε για πάντα κοντα στη καρδιά του ... και τότε ναι τότε θα γινόταν πραγματικότητα ...γιατί θα ήταν απο καρδιάς . Πιάστε το χέρι του διπλά σας αν παραπατήσει και μην τον σπρώχνετε στο γκρεμό . Έχετε πολλά δώστε σε αυτό που δεν έχει για  να έχετε ίδια ... ούτε περισσότερα εσείς ... ούτε αύτος ... ! Ολοι είμαστε ίσοι και όλοι έχουμε δικαίομα στη ζωή ! Βγάλτε απο τη καρδιά σας όλες της κρυμένες ευχές και τα αληθινά συναισθήματα που κρύβονται μέσα και κρατήστε τα στην αγκαλια σας ... πάρτε βαθία αναπνοή και πετάχτε τα όσο πιο ψηλά μπορείτε ...μέσα στον κόσμο ...όλες η πραγματικές εύχες θα μπούν μέσα τους βαθιά και έτσι  θα αναπνευσουν καθαρό αέρα ...που θα τους κάνει να ζήσουν για πάντα με αληθινές εύχες απο καρδιάς .

Σ.Φ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Templates | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Comparisons