Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023


 Ο Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Λήμνου δημιουργεί λέσχη ανάγνωσης για παιδιά, η οποία θα λειτουργήσει στην αίθουσα αρχείου Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου (κτίριο Σαχτούρη, Σαρρή 1, πλησίον Ρωμέικου Γιαλού), δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να εξερευνήσουν το κόσμο των παραμυθιών και μέσω αυτών να αναπτύξουν τη συναισθηματική νοημοσύνη τους. Σε αυτό το ταξίδι οδηγός τους θα είναι η συγγραφέας-αφηγήτρια παραμυθιών Σταυρούλα Φραγκουδάκη. Η κυρία Φραγκουδάκη έχει επιτυχή πορεία αρκετών χρόνων σε νηπιακά και παιδικά τμήματα λέσχης ανάγνωσης καθώς υπήρξε υπεύθυνη σε μεγάλη βιβλιοθήκη της Αθήνας, όπου καλλιεργούσε τη φιλαναγνωσία στα παιδιά και τους προήγαγε τη συναισθηματική νοημοσύνη μέσω των παραμυθιών. Οι αφηγήσεις της στο νησί μας αυτά τα τρία χρόνια που την έχουμε κοντά μας στους παιδικούς σταθμούς εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους.
Η λέσχη ανάγνωσης θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών. Εκτός από την ανάγνωση και συζήτηση, τα παιδιά απασχολούνται με δημιουργικό παιχνίδι και δραστηριότητες πάνω στο θέμα του εκάστοτε βιβλίου.
Στόχος μας είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το βιβλίο και να μπορέσουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους .
Η προώθηση της φιλαναγνωσίας στο νησί μας υπήρξε μεγάλη επιθυμία της αείμνηστης Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου και με τη λειτουργία λέσχεων φιλαναγνωσίας στον χώρο που αφιερώθηκε στη μεγάλη λημνιά λογοτέχνιδα, τιμούμε την παρακαταθήκη της και κάνουμε πράξη την πολύ σημαντική αυτή επιθυμία της να έρθουν μικροί και μεγάλοι πιο κοντά στο βιβλίο, ως κυρίαρχο φορέα πνευματικότητας.

2023

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Templates | Bloggerized by Free Blogger Templates | Web Hosting Comparisons